top of page
1.jpg

Gezichtsbehandelingen

Bij Beauty salon Eleganza kunt u terecht voor  behandelingen aan voor verschillende huidtypen en huidproblemen. Of uw huid nu droog, vet, gevoelig of rijp is, wij hebben de juiste behandeling om uw huid te laten stralen. Onze professionele schoonheidsspecialisten zijn getraind om uw huidtype te identificeren en aan te bevelen welke behandeling het beste bij u past. Wij begrijpen dat elke huid uniek is en dat elk persoon verschillende huidproblemen kan ervaren. Daarom bieden wij op maat gemaakte behandelingen aan die gericht zijn op uw individuele behoeften. Of u nu last heeft van acne, fijne lijntjes, rimpels, pigmentatie of andere huidproblemen, wij hebben de expertise en ervaring om u te helpen. Onze behandelingen maken gebruik van hoogwaardige producten en geavanceerde technieken om uw huid te verbeteren en te herstellen. Van gezichtsbehandelingen tot lichaamsbehandelingen, wij bieden een breed scala aan opties om uw huid te laten stralen. Na een behandeling bij onze salon zult u zich ontspannen, verjongd en met een stralende huid voelen. Wij geloven dat een gezonde en stralende huid begint met een persoonlijke aanpak. Daarom nodigen wij u uit om een afspraak te maken en onze schoonheidsspecialisten te laten zien wat wij voor uw huid kunnen doen. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze salon en u te helpen uw beste huid te bereiken.

Voor gezichtsbehandelingen bij Beauty salon Eleganza ik heb een SPA Salonnepro Amsterdam merk gekozen. Na jarenlang ervaring ik heb verschillende merken uitgeprobeerd. Uiteindelijk de keuze voor om gezichtsbehandelingen in mijn salon uitvoeren valt op SPA Salonnepro cosmetica.Salonnepro is een Nederlands cosmeticamerk dat zich richt op het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten voor professionele schoonheidssalons. Het merk biedt een breed scala aan producten, waaronder gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten, peelings, maskers, serums en crèmes. Deze producten bevatten ingrediënten van hoge kwaliteit, zoals natuurlijke plantenextracten, vitamines en mineralen.

Spa Salonnepro is de productlijn van Salonnepro die zich richt op het aanbieden van wellnessbehandelingen voor het lichaam en gezicht. De producten zijn ontworpen om zintuiglijke ervaringen te bieden en te helpen bij het herstellen van de balans in de huid. De lijn omvat producten voor aromatherapie, ontgifting, hydratatie en anti-aging.

Ontspannende gezichtsbehandeling

 SPA Zen

Een ontspannende gezichtsbehandeling die gericht is op het geven van rust en ontspanning aan zowel de geest als de huid. Tijdens de behandeling wordt de huid gereinigd, geëxfolieerd, gehydrateerd en gevoed met hoogwaardige huidverzorgingsproducten. Het doel van de behandeling is om stress te verminderen, de bloedcirculatie te stimuleren en de huid te laten stralen.

De behandeling begint meestal met het reinigen van de huid om make-up, vuil en overtollig talg te verwijderen. Hierna volgt een zachte exfoliatie om dode huidcellen te verwijderen en de huid te verfrissen. Vervolgens wordt er een  gezichtsmasker   aangebracht dat speciaal is samengesteld voor de huidtype van de cliënt. Dit masker kan helpen bij het hydrateren, kalmeren en verstevigen van de huid.

Terwijl het masker zijn werk doet, worden de handen, armen, schouders en nek van de cliënt gemasseerd om verdere ontspanning te bevorderen. Na het verwijderen van het masker volgt een massage van het gezicht, de hals en het decolleté met een voedende moisturizer om de huid te hydrateren en te beschermen. Een ontspannende gezichtsbehandeling kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de cliënt, zoals gevoelige of rijpere huid. Het is een rustgevende en verjongende ervaring die niet alleen de huid verbetert, maar ook de geest tot rust brengt en een gevoel van welzijn bevordert. Het is een ideale behandeling voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning en verwennerij.

ca 55 min € 60,-

SPA Sensitieve

(met of zonder roodheid)

Een behandeling voor een sensitieve huid met roodheid is gericht op het kalmeren van de huid en het verminderen van de roodheid en irritatie. Een sensitieve huid kan gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, stress, voeding, allergieën en bepaalde huidverzorgingsproducten.

De behandeling begint met het zorgvuldig reinigen van de huid met een milde reiniger die speciaal is ontworpen voor de gevoelige huid. Hierbij wordt er extra aandacht besteed aan de roodheid en irritatie in het gezicht. Vervolgens wordt er een zachte exfoliatie toegepast om dode huidcellen te verwijderen en de huid te verfrissen zonder irritatie te veroorzaken.

Na de exfoliatie wordt er een kalmerend masker aangebracht dat speciaal is samengesteld om de gevoelige huid te kalmeren en te hydrateren. Het masker wordt verwijderd met warme doeken en de huid wordt zachtjes gedroogd. Hierna volgt een kalmerende serum en een moisturizer om de huid te voeden en te beschermen tegen verdere irritatie.

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van zachte technieken en producten zonder irriterende ingrediënten om de huid niet te beschadigen. Er wordt extra aandacht besteed aan gebieden met roodheid en irritatie om deze te verminderen. Er wordt verder afgeraden om hete apparaten te gebruiken of producten die alcohol bevatten.

ca 55 min € 60,-

Gezichsbehandeling om roodheid verminderen

SPA Hydra

Hydraterende gezichtsbehandeling

Een droge en/of vochtarme huid kan leiden tot verschillende problemen en ongemakken. Hier zijn enkele redenen waarom een droge huid als 'slecht' kan worden beschouwd:

Droge en vochtarme huid kan leiden tot jeuk en irritatie, wat kan leiden tot krabben en schade aan de huid.

Een droge en vochtarme huid kan leiden tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van rimpels en fijne lijntjes, omdat de huid minder elastisch is en minder vocht vasthoudt.

Een droge en vochtarme huid kan barsten en kloven vertonen, waardoor de huid kwetsbaar wordt voor infecties.

Een gezonde huid heeft een beschermende barrière die vocht vasthoudt en voorkomt dat schadelijke stoffen binnendringen. Een droge en vochtarme huid kan deze barrière verzwakken, waardoor de huid kwetsbaar wordt voor beschadiging en irritatie.

Een droge en vochtarme huid kan leiden tot schilfering en een doffe uitstraling, wat cosmetische problemen kan veroorzaken.

Kortom, een droge huid kan leiden tot verschillende problemen en ongemakken, waardoor het belangrijk is om de huid goed te hydrateren en te beschermen.

ca 50 min €60,-

SPA Clear

Een vette huid en onzuiverheden zijn slecht voor de gezondheid van de huid omdat ze kunnen leiden tot verschillende huidproblemen en infecties.

Ten eerste kan overmatige talgproductie, die vaak gepaard gaat met een vette huid, de poriën verstoppen. Dit kan leiden tot de vorming van mee-eters, puistjes en andere huidonzuiverheden. Deze onzuiverheden kunnen ontstoken raken en leiden tot ontstekingsreacties zoals roodheid, zwelling en pijn.

Ten tweede kan een vette huid ook leiden tot een verhoogd risico op bacteriële infecties. Bacteriën kunnen zich gemakkelijker vermenigvuldigen op een vette huid, vooral als de huid niet goed wordt gereinigd. Dit kan leiden tot infecties zoals acne en steenpuisten.

Tot slot kan een vette huid ook gevoeliger zijn voor schade door de zon en andere omgevingsfactoren. Overmatige blootstelling aan UV-straling kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid en zelfs tot huidkanker.

Daarom is het belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te hebben en regelmatig de huid te reinigen om overtollig talg en onzuiverheden te verwijderen en de gezondheid van de huid te behouden.

ca 60 min € 65,-

Behandeling voor vette huid met grove porien en onzuiverheden

BIO Peel

Een Bio Peel is een biologische kruidenpeeling waarbij een mix van gedroogde kruiden, zeewier, algen en/of plant- en fruit extracten op de huid aangebracht wordt. Deze extracten zetten de huid aan tot regeneratie,waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. Iedere peeling heeft hierbij zijn eigen werking en behandelt specifieke indicaties.

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Hier liggen de stamcellen van de huid. Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel worden de stamcellen voorzien van een bom met voedingstoffen. Dit resulteert in meer gezondere huidcellen, en dus ook in huidverbetering van binnenuit.

Na de behandeling kan de huid droog aanvoelen. De mate van droogheid is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar. Een volle crème of een olie-serum houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor
dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.
Voor intensieve resultaten wordt aangeraden om meerdere Bio Peel behandelingen in kuurverband te ondergaan.
Daarna volstaat een periodieke onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden.

ca 60 min € 70,-

Behandeling voor vette huid
BIO Peel

Wij hebben drie soorten BIO peel:

1. De Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier, algen en/of plant- en fruit extracten op de huid aangebracht worden. Ideaal voor de verslapte huid, een huid die met onzuivheden te maken heeft gehad. Bevat een natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen.

2. Pumkin Powder - Voor een doffe/vale huid met veel grove poriën. Bevat een mix van o.a pompoen fruit exract en limoengras.

3. Amino Acid Peel - Speciaal voor een gevoelige huid met roodheden. Bevat 20 aminozuren.

Onze Bio Peel bevat GEEN waterstofperoxide!

ca 60 min € 70,-

BIOPulse Therapy

Intensieve huidherstellende behandeling

BioPulse Therapy is een intensieve huidherstellende behandeling op basis van biochemie, op het snijvlak van scheikunde en biologie. Het is ontworpen om snel de gezondheid en het natuurlijk functioneren van de huid te herstellen. Dit gebeurt door het stimuleren van de bloedcirculatie met zuurstofrijk bloed, een sterke enzymatische werking en lymfedrainage. We passen tevens 20% pure en stabiele vitamine C en een cocktail van verschillende peptiden toe.

De behandeling is volledig natuurlijk. We gebruiken tijdens de behandeling een speciale mix van natuurlijke stoffen, die verschillende processen op gang brengen. Het stimuleert het lichaam van binnenuit, en maakt gebruik van lichaamseigen reacties. Omdat we stoffen gebruiken die het lichaam direct herkent, is de behandeling zeer effectief. Een masker bestaat uit twee bioactieve poeders en een activator. Na het aanbrengen, activeert het masker transferase, een overdrachtsenzym die het lichaam o.a. aanzet om zuurstofrijk bloed naar de epidermis te vervoeren. Dit kan een oxygenatie effect geven, waarbij een netwerk van kleine rode bloedvaatjes in de huid te zien is. Dit is een zeer positief, uniek en niet schadelijk effect. Zuurstofrijk bloed is namelijk helder-rood van kleur, het vervoeren van dit zuurstofrijke bloed naar de epidermis kan daardoor tijdelijk zichtbaar zijn.

Waarom is deze behandeling zo effectief? De meeste behandelingen richten zich op de cellen. Want op een cel zitten receptoren waarmee gecommuniceerd kan worden, zoals door een peptide. Echter, een cel (huidcel, spiercel etc.) is erop gebouwd om zo min mogelijk afvalstoffen of gifstoffen in zich te willen hebben. De cel duwt dit naar buiten, richting het Extra Cellulaire Matrix (ECM). In het ECM blijven afval- en gifstoffen achter waar zij haast niet weg te krijgen zijn, hoeveel water je ook drinkt. Met de BioPulse Therapy behandeling wordt het ECM schoongespoeld en worden jarenlang opgebouwde gifstoffen verwijderd en afgevoerd.

 

BIO Puls Therapie

Effectiviteit:

Anti-Aging
Oxygenatie door zuurstofrijk bloed te vervoeren naar de epidermis, via bloedvaatjes en haarvaatjes
Stimulatie en verstrakking van de spieren en gezichtscontouren (lifting)
Stimulatie van collageenprocessen (aanmaak en regulatie van collageen 1 en 3)
Verhoogde opname van peptiden, vitaminen en aminozuren door de huidcellen
Verhoogd het energieniveau in de (stam)cellen, waardoor de levensduur van de (stam)cel verlengt wordt
Verhelderen van hyperpigmentatie
Puistjes / Onzuivere huid
Toename van zuurstof in de huid van binnenuit, waardoor bacteriën zoals P.acnes geremd worden
Verwijderd dode huidcellen en ontdoet verstopte poriën van de blokkades die de porie afsluiten
Reguleert en normaliseert de talgproductie
Stress
Wegspoelen van gifstoffen, afvalstoffen en vrije radicalen uit het ECM
Afvoeren van gifstoffen d.m.v. de activatie van het lymfesysteem
Afbreken en bestrijden van vrije radicalen d.m.v. antioxidanten

ca 60 min € 70,-

Microneelding is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneelding behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na de kuur te behouden doet u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Hoe vaak u een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van uw huid. Ik adviseer voor u graag.

Microneelding wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekenscollageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneelding om het litteken-collageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens Microneelding behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puitjes kunnen met Microneelding vermindert worden.

Rimpels verminderen, pigmentvlekken verminderen

Belangrijke punten voor thuis

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed op te volgen:

Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen ivm de overdracht van bacteriën.

Gedurende 24 uur kunt u geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege de risico op allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. U kunt alleen speciale producten gebruiken in overleg met uw specialist.

Gebruik dagelijks een zonnefactor.

Reinig uw gezicht gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingroducten.

Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege zweten). Vermijd tevens zwemmen en het nemen van en bad (vanwege bacteriën). Na min. 6 uur kunt u wel douchen, zolang u het stromen van zeepwater over het gezicht vermijdt.

Vermijd de zon(nebank). Uw huid is herstellende, daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.

Drink dagelijks 1,5 – 2 liter water.

Rimpelsverminderen zonder botox

Microneelding

ca 60 min vanaf € 95,-

Als het gaat om huidbehandelingen, is het belangrijk om rekening te houden met het huidtype. Hieronder volgen enkele algemene richtlijnen voor welke behandelingen het meest geschikt zijn voor verschillende huidtypen van onze aanbod:

   

    Droge huid:  SPA Zen, SPA Hydra, AHA Peel, BIOPulse Therapy, Microneelding

   

    Vette huid: SPA Zen, SPA Clear, AHA Peel, BIO Peel, BIOPulse Therapy, Microneelding

 

    Gecombineerde huid: SPA Zen, SPA Hydra, AHA Peel,  BIO Peel, BIOpulse Therapy, Microneelding

 

    Gevoelige huid, Rosacea, Roodheid: SPA Zen, SPA Sensitive, BIO Peel

 

    Rijpere huid: AHA Peel, BIOPulse Therapy, Microneelding

 

Het is belangrijk om op te merken dat dit slechts algemene richtlijnen zijn en dat elke huid uniek is. Het is daarom altijd het beste om een professionele huidspecialist te raadplegen voor een persoonlijk advies op maat.

Alle onze gezichtsbehandelingen geschikt als voor vrouwen zo voor mannen

Naast het gezichtsbehandelingen in schoonheidssalon raden wij om het goede, bijpassende producten thuisgebruiken. Het SPA Salonnepro merk heeft een breed assortiment voor alle huidtype, voor alle probleem van u huid oplossen of verbeteren. Zo als: pigmentvlekken, puitjes, acne, verstopte poriën, combinatiehuid, verfijnde poriën, veroudering, rimpels, vochtarme huid, droge huid, huid met roodheid probleem, slappe huid, kringen en wallen, gevoelige huid.

Producten van SPA houden van al het goede dat de natuur ons bieden heeft! Het belangrijkste ingrediënten van Spa producten zijn:

Plantaardige oliën en boters
– Shea butter (Butyrospermum Parkii)
– Olive oil (Olea Europaea)
– Jojoba oil (Simmondsia Chinensis)
– Sunflower oil (Helianthus Annuus)
– Rosa Canina oil
– Apricot oil (Prunus Armeniaca)
– Squalane
– Avocado oil (Persea Gratissima)

Vitaminen
– Tocopherol (vitamine E)
– L-Ascorbic Acid (vitamine C, bioactieve vorm)
– Ethyl Ascorbic Acid (vitamine C)
– Panthenol (pro-vitamine B5)
– Niacinamide (vitamine B3)
– Retinyl Palmitate (vitamine A)

Plantaardige extracten
– Aloe Vera juice
– Sodium Hyaluronate
– Cylindrotheco Fusidormis algae extract
– Spirulina algae extract
– Carrot extract (Daucus Carota)
– Sea Buckthorn extract (Hippophae Rhamnoides)
– Chamomile extract (Chamomilia Recututa Matricaria)
– Rosemary extract (Rosmarinus Officinalis)
– Blackcurrant extract (Ribes Nigrum)   

Peptiden en actives
– Matrixyl 3000 ®
– Idealift ®
– Matrixyl Synthe’6 ®
– Argireline ®
– Haloxyl ®
– Benzoyl Peroxide (liposoom ingekapseld)
– Salicylic acid

Producten van SPA Salonnepro worden door Sharon Pieters ontwikkeld. Haar achtergrond in biochemie en passie voor cosmetische ingrediënten stelt Salonnepro in staat om producten en behandelingen te ontwikkelen die samenwerken met het lichaam. Door met het lichaam samen te werken, in plaats van deze tegen te werken, worden betere resultaten verkregen. Synthetische werkstoffen worden waar mogelijk vervangen door hun natuurlijke alternatief. De producten uit de Pure Collection worden gemaakt met organic gecertificeerde ingrediënten, die van nature rijker zijn aan vitaminen en mineralen. De Solutions producten worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten, in deze serie vindt u ook de UVA/UVB zonbescherming.

bottom of page